Noutăți

Participă la consultarea publică online!

Joi, 17 martie 2022, de la ora 15:00, invităm toate persoanele interesate să participe online, pe ZOOM, la sesiunea de consultare publică privind introducerea unui card al lucrătorului în sectorul de construcții.

Consultarea publică este organizată de partenerii sociali, Federația Generală a Sindicatelor FAMILIA și Federația Patronatelor Societăților din Construcții, în cadrul proiectului „ID CARDS pentru muncă decentă în sectorul de construcții”, cod PA05/2020/510946.

Proiectul este implementat de Federația Generală a Sindicatelor FAMILIA, în calitate de promotor de proiect, în parteneriat cu Federația Patronatelor Societăților din Construcții și Fellesforbundet, Norvegia, co-finanțat Norway Grants 2014 – 2021 prin intermediul Programului „Dialog social – muncă decentă”.

Obiectivul general al proiectului este elaborarea unei politici publice care urmărește crearea unui sistem nediscriminatoriu de combatere a muncii nedeclarate în sectorul de construcții din România printr-un card social pentru lucrătorii angajați, ca instrument de combatere a muncii fără forme legale și a concurenței neloiale din acest sector.

Scopul consultărilor publice este acela de a răspunde următoarelor întrebări:

  • De ce este oportună introducerea unui card al lucrătorului în construcții în România?
  • Care sunt elementele de bună practică dezvoltate la nivel european?
  • Care este propunerea echipei de experți pentru România?
  • Propunerea echipei de experți este eficace (își atinge obiectivele)?
  • Propunerea echipei de experți este eficientă (raportul dintre costuri și beneficii)?
  • Propunerea echipei de experți este relevantă (răspunde nevoilor părților interesate)?
  • Propunerea echipei de experți este coerentă (în ce măsură se conjugă cu alte acțiuni)?
  • Propunerea echipei de experți aduce valoare adăugată?

Pentru informarea dumneavoastră și pentru o mai bună familiarizare cu scopul și obiectivele proiectului, anexăm Fișa de descriere a propunerii de politică publică.

În speranța că veți accepta invitația noastră, vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră prin e-mail la adresa gabriela.sterian@fgs.ro până cel târziu la data de 16 martie 2022.

Informații suplimentare privind munca decentă și oportunitatea introducerii unui card al lucrătorului în construcții găsiți pe www.forumulconstructorilor.ro.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mergi sus
Translate »
ro_RORomanian