Noutăți

A avut loc prima sesiune de instruire privind munca decentă

La prima sesiune de instruire privind munca decentă au participat 64 persoane. Majoritatea participanților au fost sindicaliști din sectorul de construcții, însă în audiență s-au aflat și reprezentanți ai antreprenorilor, precum și ai Inspecției Muncii.

Gabriela Sterian, managerul de proiect, a prezentat pe scurt obiectivele și miza proiectului „ID CARDS pentru muncă decentă în sectorul de construcții”: combaterea muncii nedeclarate și a competiției neloiale din sector. Apoi le-a vorbit celor prezenți despre munca decentă, istoricul și implicațiile acestui concept.

Cursul a luat forma unei dezbateri publice în momentul în care s-a ajuns la subiectul muncii nedeclarate. Domnul Adrian Luca, reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, a prezentat mai multe situații concrete din experiența sa cu privire la inspecțiile efectuate pe șantiere și a exprimat un punct de vedere pozitiv față de ideea introducerii unui card al lucrătorului de construcții.

Evenimentul a avut lor pe 7 septembrie, la Hotel Petrolul din Eforie Nord. Următoarea sesiune de instruire privind munca decentă va avea loc la Brașov, pe 17 septembrie a.c.

Persoanele care doresc să participe la una din celelalte sesiuni de instruire privind munca decentă se pot înscrie completând acest formular.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mergi sus
Translate »
ro_RORomanian