ParteneriPrezentare Proiect

Fellesforbundet

Fellesforbundet este cea mai mare federație sindicală din sectorul privat din Norvegia, având peste 150.000 de membrii. Federația grupează organizații sindicale din sectoare ca: industria metalurgică, construcții navele, reparații auto, HORECA, industria textilă, construcții, agricultură și pescuit. Peste 200 de ocupații profesionale sunt reprezentate în cadrul acestei federații sindicale.

Fellesforbundet a fost fondată pe 8 mai 1988 de către cinci sindicate. Ideea coagulării mișcării sindicale într-o federație a luat naștere însă cu câțiva ani mai înainte, când redacțiile mai multor reviste sindicale au hotărât să își unească forțele și să editeze o singură publicație a mișcării sindicale.

În prezent, Fellesforbundet este alcătuit din opt foste centrale sindicale cu o istorie îndelungată în Norvegia. Dintre acestea amintim: Uniunea Norvegiană a Muncitorilor din Tipografie a fost primul sindicat din țar, fiind înființat în 1882, Uniunea Muncitorilor din Confecții a fost înființat în 1890 și Sindicatul Norvegian al Muncitorilor din Metalurgie a luat naștere în 1891.

Sediul central este situat în Oslo, alte șapte birouri regionale fiind răspândite în toată țara.

În 2015, Jørn Eggum a fost ales președinte al Fellesforbundet, iar în 2019, a fost reales pentru un nou mandat de patru ani.

Acceseaza Fellesforbundet

Mergi sus
Translate »
ro_RORomanian