Noutăți

Cum funcționează programul de formare tehnician BIM în Norvegia

BIM, adică Building Information Modeling, este un proces holistic de creare și gestionare a informației cu privire la un proiect de construcții. BIM poate implica utilizarea a mai multor instrumente, în special cele ce țin de tehnologia informațiilor și comunicațiilor, adică diverse produse software de proiectare, monitorizare și administrare a unui proiect de construcții.

Un tehnician BIM modelează, coordonează și asigură calitatea structurilor de construcții și a facilităților tehnice în programele de modelare 3D și conduce procesele de construcție cu instrumente digitale.

Tehnician BIM construcții

Cursanții la cursurile de specializare în construcții (BIM-K) construiesc modele în diverse programe de modelare 3D. Printre altele, cursanții învață programe de modelare, programe de calcul al cantității și dobândesc cunoștințe generale de calculator.

BIM-K acceptă solicitanții cu un certificat de tâmplărie, zidărie, beton sau similar – precum și solicitanții care au învățat anterior, adică au cel puțin cinci ani de muncă relevantă și documentată în una dintre aceste meserii.

Tehnician BIM instalații

Cursanții la cursurile de specializare în instalații (BIM-I) învață să modeleze instalațiile tehnice din clădiri, de exemplu: conducte, ventilație și electricitate. Printre altele, cursanții învață programe de modelare, programe de calcul al cantității și dobândesc cunoștințe generale de calculator.

BIM-I acceptă solicitanții cu un certificat de electricitate și instalații sanitare, precum și solicitanții cu studii anterioare, adică cel puțin cinci ani de muncă relevantă și documentată în una dintre aceste meserii.

Criterii de admitere la cursurile de tehnician BIM

Pentru a putea fi admis la programul de tehnician BIM, este necesar în mod normal un certificat de calificare în meserie sau de ucenic într-o meserie din construcții (de exemplu: tâmplărie, zidărie, lucrări de beton) sau o învățare prealabilă echivalentă.

Solicitanții cu o școală profesională tehnică de 2 ani în construcții și inginerie civilă și solicitanții cu studii superioare în construcții și inginerie civilă cu practică relevantă, au, de asemenea, posibilitatea de a aplica.

Pentru a începe cursul de tehnician BIM, nu este necesară cunoașterea modelării 3D, dar pentru a aplica la un curs de tehnician BIM, există o cerință pentru cunoștințele de bază ale computerului, cum ar fi posibilitatea de a utiliza Explorer, procesarea de bază a textelor, etc.

Programul de tehnician BIM este complet digital.

Cursul de tehnician BIM are o durată de un an cu normă întreagă. Este un an intensiv care necesită angajament și muncă atât la curs, cât și acasă. Cursanții lucrează atât independent, cât și în grup cu alți cursanți. Se pune accent pe pregătirea practică, iar cursanții învăță  cum să facă o prezentare profesională a proiectelor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mergi sus
Translate »
ro_RORomanian