Noutăți

Cardul lucrătorului în construcții din Italia (studiu de caz)

Context

Conform sondajului Eurobarometru nr. 498 din 2019 privind munca nedeclarată, 14% din toată munca nedeclarată în Italia este în sectorul reparațiilor și renovărilor. Prin urmare, pentru a aborda munca nedeclarată în această țară, este esențială abordarea muncii nedeclarate în acest sector. Având în vedere concentrarea îndelungată a muncii nedeclarate în sectorul construcțiilor, cardurile de identitate sunt folosite din anul 2006 pentru verificarea personalului de pe șantiere.

Obiective

Cardurile de identitate sunt folosite în Italia pentru a evalua dacă lucrătorii de pe un șantier de construcții sunt declarați în activitate și au ca scop abordarea muncii nedeclarate în acest sector.

Prezentare

În cazul achizițiilor și a subcontractării, angajatorul trebuie să furnizeze un card de identitate (tessera di riconoscimento) tuturor lucrătorilor angajați în contracte specifice, inclusiv angajaților care nu sunt în subordine directă (Decretul Legislativ Nr. 81/200873). Cardul trebuie să îndeplinească cerințe specifice și să fie expus vizibil în timp ce lucrătorul își desfășoară activitatea.

Soluție tehnică

Card cu cip. Cardul poate identifica dacă un lucrător are permisiunea să intre pe un șantier de construcții. Cipul RFID de transmitere a datelor de pe card conține o fotografie a lucrătorului. Pentru eliberarea cardului, informațiile colectate includ date personale ale lucrătorului, inclusiv data nașterii, informații despre angajator, sarcina și rolul pe care lucrătorul le va îndeplini pe șantier. După emiterea acestuia, există o procedură de autorizare care permite activarea cardului pentru intrarea în șantier. Aceasta conferă cipului RFID al cardului un cod securizat unic pentru fiecare lucrător și activat de amprenta lui. Această procedură previne frauda și orice falsificare, împiedicând utilizarea cardului de altcineva în afară de proprietar.

Informații colectate/stocate

Cardul conține datele personale ale lucrătorului, inclusiv o fotografie a sa, numele angajatorului, data angajării, codul fiscal al angajatorului sau al lucrătorului care desfășoară activități independente pentru a putea fi identificați. Include și data la care acordul de subcontractare a fost autorizat în cazul în care lucrătorul lucrează pentru un subcontractant.

Informațiile sunt furnizate fie de antreprenor, fie de către subcontractant, fie de către persoana care desfășoară activități independente. Cipul RFID înregistrează toate intrările și ieșirile de pe șantier ale unui lucrător cu un card. Cardul activează și deschiderea oricărui turnichet sau ușă pentru a oferi

acces pe șantier persoanelor care trebuie să fie prezente. De asemenea, poate face o fotografie a persoanei care este utilă companiei pentru compararea pozei cu fotografia deținută în baza de date a lucrătorului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mergi sus
Translate »
ro_RORomanian